Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Szivattyú átadás - Kecel

Mátyus Zoltán, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. ügyvezetője március 18-án a keceli telephelyen két darab szivattyút adott át Haszilló Ferenc polgármesternek. 

Az eszközöket a VÁRA-ÉMI-2020 támogatási rendszer keretében vásárolták, mely a víziközmű-rendszereket működtető infrastruktúra tekintetében energiatakarékos eszközök, berendezések beszerzését teszi lehetővé, az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését eredményezve.

A pályázat a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alap fejlesztési forrásaiból valósult meg. A támogatási kérelmet a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. nyújtotta be az erre a projektre létrejövő konzorcium nevében, melynek tagja Kecel Város Önkormányzata is. A támogatásból megvalósuló eszközbeszerzés következtében kicserélt víziközmű-elemek az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A projekt 70%-os állami támogatásból, valamint 30%-os önkormányzati önerőből állt össze.  

Az egyedi támogatás keretében a pályázatban kedvezőtlen hatásfokú szivattyúk cseréje történt meg, mely a meglévő állapothoz képest energetikai szempontból legalább 10 %-os megtakarítást fog eredményezni.

 A projekt során a Kecel, Rákóczi utca, 2. sz. átemelőbe 2 darab ECODAN típusú szennyvíz szivattyú beszerzése valósult meg 2.000.000,- Ft + ÁFA értékben.