Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Szivattyú átadás - Csengőd

A VÁRA-ÉMI-2020 támogatási rendszer lehetőséget hirdetett a víziközmű rendszereket működtető infrastruktúra tekintetében energiatakarékos eszközök, berendezések beszerzésére, melyek az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését eredményezik. A pályázat a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alap fejlesztési forrásaiból valósult meg. Támogatási kérelmet Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. nyújtotta be az erre a projektre létrejövő Konzorcium nevében, melynek tagja Csengőd Község Önkormányzata. A támogatásból megvalósuló eszközbeszerzés következtében kicserélt víziközmű-elem az Önkormányzat tulajdona lesz. A projekt 70%-os állami támogatásból, valamint 30%-os Önkormányzati önerőből állt össze.  

Az egyedi támogatás keretében a pályázatban kedvezőtlen hatásfokú szivattyú cseréje történt meg, mely a meglévő állapothoz képest energetikai szempontból legalább 10 %-os megtakarítást fog eredményezni.

A projekt során Csengődön a Dózsa Gy. utcai 5. sz. átemelőbe 2 darab Flygt 3085 MT típusú szennyvíz szivattyú beszerzése valósult meg 2.588.000.- Ft + ÁFA értékben, melyhez az Önkormányzat 780.000.- Ft  + áfa önerőt biztosított.