Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Szivacsdugós hálózattisztítás - Soltvadkert

A szivacsdugós hálózattisztításról

 

A csővezeték-hálózatokban kialakuló szennyeződéseknek, kiválásoknak alapvetően két típusát különböztetjük meg: Az egyik típus a vízáram hatására mozgásba hozható és a vízáramlással együtt mozog a csőben. A másik típus valamilyen erővel a cső belső falára tapad.

Az első típus öblítéssel távolítható el. A másik változatnál a csőfalhoz tapadó szennyeződést el kell választani a cső belső felületéről – ez mechanikus csőtisztítással (pl. szivacsdugóval) történik.

A szivacsdugós csőtisztítás során egy poliuretán habból készült hengeres „tisztító elemet” juttatunk be a hálózatba tűzcsapon vagy speciális szerelvényen keresztül. A szivacsot a hátoldali vízáram nyomása mozgatja előre, és eközben eltávolítja a csőfal laza lerakódásait.

A szennyeződéseket ezután egy erre alkalmas ürítési ponton (pl. tűzcsapon) vezetjük el a szivaccsal együtt.

A tisztítás addig tart, amíg az elvezetett öblítővíz teljesen le nem tisztul.

Annak érdekében, hogy a lakosság az otthonaikban az év minden napján nyugodtan igénybe vehesse az ivóvíz-szolgáltatást, társaságunk ezt a szivacsdugós vezetéktisztítást időről időre elvégzi a vízellátás szempontjából kiemelten fontos vezetékeken. A szivacsdugó a vízből időről-időre kiváló, egyébként ártalmatlan összetevőket (mint például mész, vas, mangán) távolítja el a csövek belső faláról.

A víz zavarosodását a vezeték felületén keletkezett lerakódások felkavarodása okozza, amely az egészségre nem ártalmas, és a víz ülepítésével megszüntethető (nincs más teendő, mint rövid ideig folyatni a vizet, amíg kitisztul).

A vízhálózat szivacsdugóval történő tisztítását követően a hálózat fertőtlenítését is elvégezzük.

Soltvadkert településen 2019 március 10 – április 18 közötti időszakban a Kossuth L. – Dr. Grätzer I. – Bócsai – Szt. István – Kiss E. utcák által közrezárt területen tervezünk szivacsdugós hálózattisztítást.

A fenti időszakban 8:00 és 15:00 óra között időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. 

A hálózattisztítással kapcsolatban érdeklődni lehet a 06-20-335-72-82 telefonszámon.

Köszönjük Fogyasztóink megértését, türelmét:

Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft