Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Szivacsdugós hálózattisztítás

Megkezdődött a hálózattisztítás Jánoshalmán

Szivacsdugós módszerrel takarítja le a szennyeződéseket a jánoshalmi ivóvízhálózatról a Kiskunvíz Kft. Korábban főként a település központi részéről érkezett jelzés elszíneződött vízről, a problémát látva azonnal intézkedett a szolgáltató.

A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. 54 településen végez ivóvíz és szennyvízkezelési feladatokat. Az éves ütemterv szerint haladnak a takarítással, most, hogy Jánoshalmáról panaszok érkeztek, azonnal megkezdték ott is a takarítást.

A szakemberek egy speciális bevonatú, az adott csőszakasznak megfelelő átmérőjű szivacsdugót helyeznek az ivóvízcsőbe, a szivacshengert a nagynyomású víz maga előtt tolja, eközben pedig ledörzsöli, lemossa a csövek belsejében lerakódott vékony biológiai filmréteget.

A hálózati végpontokon addig engedik a vizet, amíg az nem lesz megfelelő tisztaságú. A települést hét körzetre osztották fel, így haladnak sorra a hálózatokon a szakemberek. A hálózati tisztítást követően érdemes a fogyasztói belső hálózatokat is átmosatni, tisztítani. A hálózatmosás idején időszakos nyomásingadozás, elszíneződés tapasztalható, ám ez rövid idő alatt megszűnik. Az esetleges lakossági bejelentéseket a 20/9421-622 -es telefonszámon várja a szolgáltató.