Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Sikeresen zárult a négy települést érintő pályázat

Befejeződött a „Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. víziközmű hálózatainak fejlesztése” és az „Ivóvízhálózat rekonstrukció Kiskunhalason” című projekt. Ennek során négy településen, Kiskunhalason, Jánoshalmán, Soltvadkerten és Kecelen több utcában felújították az ivóvíz hálózatot és kicserélték a bekötővezetékeket. A hivatalos projektzárót Kiskunhalason, a Csetényi Parkban tartották.

Az ünnepi eseményen részt vett V. Németh Zsolt víziközmű-ágazatértfelelős államtitkár, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos, Font Sándor országgyűlési képviselő Fülöp Róbert Kiskunhalas, Czeller Zoltán Jánoshalma, Haszilló Ferenc Kecel és Temerini Ferenc Soltvadkert polgármestere. 

A vendégeknek Mátyus Zoltán a Kiskunvíz Kft. ügyvezetője tartott beszámolót a projekt részleteiről. Mint elhangzott, minden településen a pályázatban vállat feltételekkel sikerült elvégezni a munkát. Az ügyvezető köszönetét fejezte ki a partner önkormányzatok számára, hiszen a beruházásokhoz a pályázati pénz mellé jelentős önerőt is vállaltak.

Tercsi Miklós a kivitelező ÉKISZ Kft. ügyvezetője számolt be a projektek pontos részleteiről. A tájékoztatóból kiderült, hogy a négy településen a beruházás értéke több mint kétszázmillió forint. Több mint ötezer köbméternyi volt az összes munkaárokból kitermelt földmennyiség. 1300 négyzetméternyi burkolatot bontottak és állítottak helyre. Közel hat kilométernyi hosszon fektettek le új gerincvezetéket és 300 darab házi bekötést újítottak fel.

Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere elismerően szólt a város és a Kiskunvíz Kft. munkakapcsolatáról. A megfelelő előzetes egyeztetéseknek, tervezéseknek köszönhetően a Dr. Nagy Mór utcában, az Árpád utcán és a Kuruc vitézek terén is sikeresen elkészült az ivóvíz hálózati rekonstrukció, és lecserélték a bekötővezetékeket.

V. Németh Zsolt víziközmű - ágazatértfelelős államtitkár beszédében a folyamatos felújítás fontosságára hívta fel a figyelmet. Magyarországon 95000 kilométernyi ivóvízhálózat található, ennek legalább 40 százaléka kockázatos állapotúnak minősül. A folyamatos csőtörések, szivárgások miatt nem nagyon halogatható az egyre jobban elöregedő hálózatok lecserélése. A most átadott projektek példaértékűek ebben a tekintetben, hiszen a szolgáltató és az önkormányzatok összefogása szép példája.

A projekteket jelképező szalagot egy kültéri installációnál vágta át Temerini Ferenc, Czeller Zoltán és Haszilló Ferenc polgármester, V. Németh Zsolt államtitkár, Fülöp Róbert polgármester, Font Sándor országgyűlési képviselő és Tercsi Miklós ügyvezető.

 

Forrás: https://halasmedia.hu/rovatok/kozelet/sikeresen-zarult-a-negy-telepulest-erinto-palyazat