Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Lajtos kocsiból kapják a vizet a pirtóiak

Komoly műszaki hiba elhárításán dolgoznak a Kiskunvíz Kft. munkatársai Pirtó településen. A víztisztító berendezés szivattyúi égtek le egy üzemzavar miatt. Pirtón jelenleg van vízszolgáltatás, ám a csövekben úgynevezett tisztítatlan nyersvíz található, amely fürdésre, wc öblítésére alkalmas, emberi fogyasztásra a jelenlegi szabályozás szerint nem ajánlott.

A Kiskunvíz Kft. munkatársai jelenleg is az üzemzavar elhárításán dolgoznak - kaptuk a tájékoztatást a cég ügyvezetőjétől. Mátyus Zoltán elmondta, hogy a pirtói üzemzavart az okozza, hogy a nyersvíz tisztításához szükséges villanymotorok leégtek, emiatt nem tudják a jelenleg hatályos előírásoknak megfelelő mértékű arzénmentesítést elvégezni. A csövekben benne lévő víz olyan minőségű és összetételű, mint amelyet az elmúlt évtizedekben a településen élők fogyasztottak, fertőzésveszélytől, egészségkárosodástól nem kell tartani, ám azt javasolják, hogy emberi fogyasztásra a polgármesteri hivatal elé állított lajtos kocsiban lévő vizet használja mindenki. A hálózatban lévő vízben fürödni lehet, semmilyen mellékhatástól nem kell tartani.

A Kiskunvíz Kft. az önkormányzattal közösen a nap folyamán minden pirtói lakásba eljuttatnak erről egy tájékoztató szórólapot. Az ügyvezető a település lakóinak megértését kéri, mint mondta, olyan berendezésekről van szó, amelyeknek javítás, cseréje nem egyszerű feladat, munkatársai azon dolgoznak, hogy ez mihamarabb megtörténjen. A lajtos kocsiban folyamatosan lesz a jelenlegi előírásoknak megfelelő arzénmentesített víz, így abból mindenkinek jut a hétvége folyamán.

 

2019.11.11-én a hibát munkatársaink kijavították. Az üzemszerű működés újra helyreállt.

Kiskunsági Víziközmű- Szolgáltató Kft.