Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Jeladós mérő, nagyobb biztonság

A jeladós vízmérők felszerelését szorgalmazza a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. A berendezés telepítését jelenleg munkadíj nélkül végzi el a szolgáltató, az eszköz segítségével hamarabb kiderülhet, ha vízszivárgás van a belső hálózatokon.

Egy jogszabályváltozásnak megfelelően jelenleg évente végeznek vízmérő leolvasást a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft szolgáltatási területén. Ez nagyon hosszú idő, a tapasztalatok szerint ezen idő alatt az ingatlantulajdonosok nagyon kis része ellenőrzi le a vízmérőjét rendszeresen. Ha például repedés, szivárgás van, a rendszeren akkor eltelhet több hónap is mire kiderül, hogy akár több százezer forintnyi víz szivárgott el a repedésen, törésen keresztül. A rádiós jeladóval felszerelt vízmérők adatait jelenleg kéthavonta leolvassa a szolgáltató. A vevőegységgel felszerelt jármű az utcán haladva gyűjti össze a vízfogyasztással kapcsolatos adatokat, a készülék folyamatosan regisztrálja a legkisebb fogyasztást is, valamint az adatokból az is gyorsan kiderül, hogy mely időszakban jelent meg indokolatlanul nagy fogyasztási érték, amely csőtörésre utalhat.

A berendezés egyszeri, harmincnyolcezer forintos ára sok esetben elenyésző a vízhálózaton elszivárgó víz értékéhez viszonyítva. A jeladó felszerelése alig fél órát vesz igénybe. A berendezés alkalmazása javasolt a társasházak, nyaralók esetében is. A jeladó felszerelését bármelyik ügyfélszolgálaton, vagy a honlapról letölthető megrendelővel lehet kezdeményezni a Szolgáltató felé.

A káresemények esetén lehetőség van méltányossági kérelem benyújtására, ilyenkor a szolgáltató elengedi a csatornahasználati díj egy részét. 

 

A megrendelőlap letöltéséhez kérem kattintson ide.