Gyors ügyintézés
Online hibabejelentés
Hibabejelentés 0-24 óráig
+36 20 9-421-622
Intézze ügyeit online
E-ügyfélkapcsolat
Számolja ki vízdíját
Vízdíjkalkulátor
mérőóra-állás bejelentés Ön leadta már
mérőállását?
Mérőállás rögzítése

Ismét zárva lesz a Thorma János utca

Augusztus 5-től érdemes kerülőutat választani, szennyvízhálózati rekonstrukciót végez a forgalmas útszakaszon a Kiskunvíz Kft. Kiskunhalason a Thorma János utca 15. szám alatti ingatlannal szemben az útburkolat megsüllyedt, mely évek óta gondot okoz a gépjárművezetőknek. A megsüllyedés oka hogy az útburkolat alatt 4,5 méter mélységben egy gravitációs szennyvíz bekötővezeték eltört a gerinc vezetékre csatlakozásnál. Ennek következtében egyre üregesebb lesz az útalap ágyazata. 

A szennyvíz csatorna vezeték felújítása kizárólag a bekötővezetékek gerincvezetékre kötésével történhet meg. Lezajlottak a közműegyeztetések, a szakemberek megtervezték a teljes útzár biztosítását, útfelbontást, talajvízszint süllyesztést és a munkaárok nyitását 4,5 méter mélyen.

A burkolat felbontását augusztus 5.-én hétfőn kezdik meg a hibaelhárítás helyén - tudtuk meg Takó Gábor szennyvízágazati főmérnöktől.  A forgalom elől ismételten elzárjuk a Thorma János utcát. Az ott lakók és a Szathmáry valamint a Kertész utcai lakosok továbbra is a megszokott módon elérhetik ingatlanaikat. Ezt követően megkezdjük a vákuum kutak és a gépház telepítését. A munkavégzés várhatóan augusztus 31-én ér véget.

Márciusban az utca elejét volt kénytelen felbontani a szolgáltató, akkor egy összenyomódott szennyvízvezetéket kellett kicserélni. Takó Gábor szerint sokakban felvetődhet a kérdés, hogy miért nem egy lezárással lett megoldva a két bontás? Ennek műszaki, kivitelezési okai vannak. A két hibahely elhelyezkedése nem tette lehetővé hogy egy időben megkezdjék két helyen a munkavégzést. A javítás nagy mélységben zajlik, melynek időbeni hosszát nem lehet előre megbecsülni a járulékos problémák miatt, ezért célszerűbb volt két ütemre bontani a munkát. A Kiskunvíz arra törekszik, hogy augusztus végére, az iskolakezdésre elkészüljön a felújítás.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Kiskunsági Víziközmű- Szolgáltató Kft.